Leírás
A fehérboros hordóban érlelt ginünkért Scott Ferguson főlepárló Franciaország Burgundia régiójára nézett. Noha leginkább a vörösborról ismert, a régió a világ legfinomabb – és legdrágább – fehérborait is termeli. Scott pedig a fehérekre nézett, amikor egy friss, citrusos gin megalkotásába kezdett. Az eredmény egy zamatos, aromás szeszesital trópusi őszibarack és sárgabarack jegyeivel, tükrözve Scott néhány kedvenc növényét, például a bergamottot és a kaffir lime-ot . Könnyen beismeri, hogy a késztermék még jobb, mint remélte.
„A White Wine Cask Aged Gin karakteresebb, mint amire valaha is számítottam. Az ital még mindig nagyon gin-szerű, sok boróka jön át rajta, de a hordók annyira befolyásolják az egészet.”
SCOTT FERGUSON, EDEN MILL VEZETŐ LEPÁRLÓ
KORLÁTOZOTT KIADÁS: 1320 PALACK
Alkohol: 42,5% (V/V)
Nettó térfogat: 700 ml
Az Eden Mill lepárlót 2012-ben hozták létre a St Andrews-i Eden-torkolat partján, és több mint 150 éve az első szeszfőzde volt a régióban. Ma az Eden Mill csodálatos prémium ginportfólióval rendelkezik, amelyet a legkiválóbb botanikai anyagokból készítenek, a legtöbb összetevőt onnan helyből és St Andrews környékéről szerzik be.
Az Eden Mill jövőbeni célja, hogy a legkiválóbb gineket és skót whiskyket hozza létre, minimális környezetterheléssel, ötvözve a hagyományos lepárlási technikákat az úttörő innovációval. Az Eden Mill lenyűgöző lepárlóüzemet épít az Eden folyó torkolatánál, kilátással az ikonikus, történelmi St Andrews városára. Az új lepárló a St Andrews Eden Egyetem kampuszának szívében található, amely egyedülálló helyszín a nulla szén-dioxid-kibocsátású kezdeményezéseknek és kutatásoknak.