Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mikkeller Baghaven: Blanca Wild Ale 9,8% 750ml

11.500 Ft
Menny.:DB
Márka: Mikkeller
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Egységár: 15.333,34 Ft/liter
Központi raktár: Raktáron
Drink Station - Etele Plaza: Raktáron
Drink Station - Westend: Raktáron

Leírás

Dán Wild Ale Garnatxa Blanca szőlővel, Prioratból, Spanyolországból A spanyol Priorat borvidék sziklás talajnak, meredek lejtőknek és zord termesztési körülményeknek ad otthont, amelyeken kifejezetten szőlőt termelnek. Ásványosság és merészség. Az elsősorban összetett és intenzív vörösborairól ismert Prioratnak van egy rejtett gyöngyszeme: a Granatxa Blanca, egy fehér fajta, amelyet frissessége és aromás összetettsége jellemez. Friss Garnatxa Blancát importáltunk Prioratból a dániai Blenderia-ba. A szőlő héját azonnal eltávolították és lepréselték, a levet pedig 1,5 éves dán Wild Ale-lel turmixolták, majd hagytuk erjedni és rozsdamentes acélban érlelődni.⁠
A Blanca ezt a ritka Priorat szőlőt emeli ki intenzív körte, lonc és citrus aromáival, kiegészítve a dán Wild Ales klasszikus baghaveni „funky” pince karakterével. A savasságban kiegyensúlyozott, de intenzív ásványosságot nem nélkülöző Blanca tökéletes akár egy forró nyári napra, akár egy hideg téli éjszakára, barátokkal és családdal körülvéve. ⁠ ⁠ A 2021 -es aratás volt az első megszerezhető termés ezen a szőlőültetvényen, így a Blanca 2021 lett az első a maga nemében mind Baghaven, mind a szőlőt művészien művelő gazdák számára.

Alkohol: 9,8% (V/V)
Nettó térfogat: 750 ml

A Mikkeller egy 2006-ban Koppenhágában, Dániában alapított mikrosörfőzde, amely eredetileg az úgynevezett "fantom" szellemiségen alapult; vagyis a cég nem üzemeltetett hivatalos sörfőzdét, ehelyett más sörgyártókkal együttműködve elkészítette receptjeit. A Mikkeller egy sörimádó dán matematika-fizikatanár kalandos története, aki kis koppenhágai konyhájában kezdett kísérletezni komlóval, malátával és élesztővel, és ma a világ 50 országába exportálja kézműves sörét. Mikkel Bjergsø találékony és állandó fejlesztése a Mikkellert a világ egyik leginnovatívabb és legmodernebb sörfőzőjeként és vállalkozóként tette nemzetközileg elismertté.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Hasonló termékek