Leírás
Eredetileg "Ouden Tripel" néven szerepelt ez az ősrégi sör receptjük, amit a régió különlegességeként kapott új lendületet jelenlegi neve alatt: "VanderGhinste Roodbruin". Kóstolási tapasztalatokért kattints a Blog Stationre!
A Vanderghinste Roodbruin fő összetevői a malátázott árpa, búza, komló, víz és karamellizált maláták. Ezeket felsőerjesztésű sörök főzésére használják .
Ezt a sört 18 hónapig tölgyfahordóban érlelt lambic sörrel keverik össze, hogy ezt a jól megkülönböztethető Nyugat-Flandriai vörösbarna sört kapják. Jellegzetes ízére a kiegyensúlyozott, alig észrevehető savanyúság jellemző. Ezt az első ízbenyomást hamarosan egy második kellemes felfedezés követi: enyhe keserűség, majd egy csipetnyi édesség.
Az Omer Vander Ghinste (OVG) egy több mint 125 évvel ezelőtt, a belgiumi Bellegemben 1892-ben alapított családi sörfőzde, amely minőségi söröket készít autentikus receptek alapján, hagyományos módon, de a legmodernebb technikák alkalmazásával.