Leírás
Varázslatos stout, amit a Stone először alkalmi különlegességként főzött a Cerveceria Insurgentével, és éves házisörfőzőversenyének győztesével, Chris Banker San Diego-i házisörfőzővel kollaborációban. A különlegesség annyira jól sikerült, hogy a rajongók nem hagyták lekerülni az étlapról. Mivel ez a csodálatos ízprofil – melyet kávé, pasilla paprika, vanília, fahéj, szegfűszeg és rengeteg csokoládé hozzáadásával értek el - erősen idézi a mexikói forró csokoládét, úgy döntöttek, hogy minden télen megfőzik és piacon tartják.
A Stone Brewing San Diegóban született egy kis raktárépületben 1996-ban. A kezdettől fogva masszív, erős és íz-gazdag söröket főztek, nem mintha arra lett volna igény, de az volt a meggyőződésük, hogy az emeberek előbb-utóbb a minőséget választják, ha van rá lehetőségük. Az idő őket igazolta: két évtized alatt kicsiny ám elszánt követőtáborral rendelkező helyi sörfőzdéből Amerika egyik legsikeresebb sörgyára lett, melynek mindkét óceánparton van termelő üzeme – számos díjnyertes étterme és dél-kaliforniai csapszéke mellett. Legnagyobb slágereik, mint a Stone IPA és az Arrogant Bastard Ale fontos szerepe játszottak a mai kortárs sörízlés kialakításában.
A stout barna, sötétbarna vagy majdnem fekete felső erjesztésű sör, jellemzően testes, és gazdag ízű. Gyakran főzik pörkölt árpával vagy többféle pörkölt malátával, ami csokoládé, kávé vagy akár karamell jegyeket is kölcsönözhet a sörnek. A stoutok édességben, keserűségben és alkoholtartalomban nagyon változatosak, legnépszerűbb válfajai ír stout, az imperial stout és a zabos stout. Többet a stoutról a Blog Stationön >>>