Leírás
Mind az Eden Mill, mind Gordon Ramsay csak a legjobb alapanyagokból dolgoznak, és ez az új, együttműködésben készült gin sem kivétel. A Ramsay's Gin a klasszikus London Dry Gin finom új változata, amelyet Skócia ízei ihlettek.
Gordon Skócia vad partvidékéről válogatta a botanikai termékeket, Fife és St Andrews-ban őshonos összetevőket. Ezután a díjnyertes lepárlóval dolgozott, hogy egyedi gint készítsen, amely tele van ízekkel.
„Izgalmas olyan csapattal dolgozni, amely osztozik az egyedi alapanyagokkal való kísérletezés iránti szenvedélyemben” – mondja Gordon – „és nagyon szerencsések vagyunk, hogy az Eden Mill otthona közel van ahhoz, ahol ezek a kivételes növényi anyagok megtalálhatók”.
A St Andrewstól mindössze hat mérföldre termesztett mézbogyó a gazdag és lédús botanikai alapot képezi, amely tökéletesen kiegészíti a Fife partvidékéről fenntarthatóan beszerzett Mara hínárt.
Ezeket az ízletes növényi anyagokat rózsaborssal, édesköménymaggal, levendulával és citromos verbenával kombinálják, hogy tökéletes egyensúlyt teremtsenek a citrusos, virágos és sós ízek között.
Az eredmény egy finom gin. Tökéletes azokra az alkalmakra, amikor a hétköznapi nem elég jó.
Alkohol: 40,6% (V/V)
Nettó térfogat: 700 ml
Az Eden Mill lepárlót 2012-ben hozták létre a St Andrews-i Eden-torkolat partján, és több mint 150 éve az első szeszfőzde volt a régióban. Ma az Eden Mill csodálatos prémium ginportfólióval rendelkezik, amelyet a legkiválóbb botanikai anyagokból készítenek, a legtöbb összetevőt onnan helyből és St Andrews környékéről szerzik be.
Az Eden Mill jövőbeni célja, hogy a legkiválóbb gineket és skót whiskyket hozza létre, minimális környezetterheléssel, ötvözve a hagyományos lepárlási technikákat az úttörő innovációval. Az Eden Mill lenyűgöző lepárlóüzemet épít az Eden folyó torkolatánál, kilátással az ikonikus, történelmi St Andrews városára. Az új lepárló a St Andrews Eden Egyetem kampuszának szívében található, amely egyedülálló helyszín a nulla szén-dioxid-kibocsátású kezdeményezéseknek és kutatásoknak.