Leírás
A 14. században az olasz „Trebbiano Bianc” szőlőfajta megjelenése Délkelet-Franciaországban egybeesett a pápák Avignonba érkezésével. Az Alpokon túlról érkező ajándékot a franciák átkeresztelték Ugni Blanc-ra. Bőven termő, későn érő és a környezeti viszontagságoknak ellenálló szőlőfajta. Mivel jó minőségű szeszt lehet belőle főzni, természetesen elterjedt a nagy párlat-régiókban is. Az Exode XIV egy fiatal Armagnac frissességével büszkélkedik, miközben hordozza a Laballe birtokon termett Ugni Blanc citrusos, marcipános jegyeit is, hűen a Sables Fauves terroirjához. Három évjárat (2014,2015, 2017) házasítása, és az évjáratok jellegzetes karakterei mind érezhetőek is ebben a gyönyörű Armagnacban, ami legalább annyira komplex, mint a történelmi háttere.