Leírás
A 2014-es karácsonyi sörünket 2015-ben Hollandia legjobb imperial/dupla stout sörének minősítették. Azóta a sör nevetségesen népszerű lett, ezért újra és újra megfőzzük! Masszív, 10%-os Imperial oatmeal stout, egy csipetnyi holland kávéval. Ezt a holland kávés sört zabpehellyel főzzük, majd narancshéjat és jamaikai kávébabot áztatunk bele, amitől jellegzetes specialty-coffee íze lesz.
A stout barna, sötétbarna vagy majdnem fekete, felső erjesztésű sör, jellemzően testes, és gazdag ízű. Gyakran főzik pörkölt árpával vagy többféle pörkölt malátával, ami csokoládé, kávé vagy akár karamell jegyeket is kölcsönözhet a sörnek. A stoutok édességben, keserűségben és alkoholtartalomban nagyon változatosak, legnépszerűbb válfajai ír stout, az imperial stout és a zabos stout. Bővebben a stoutról a Blog Stationön>>>
Az Uiltje Brewing Company 2012-ben alakult a hollandiai Haarlemben. Az alapító Robbert Uijleman. Uiltje, ami hollandul baglyot jelent, Robbert régi beceneve. Uijleman eredeti elképzelése az volt, hogy olyan holland söröket hozzon létre, amelyek a sör ízének határait feszegetik, középpontban a Pale Ale, IPA és Imperial Stout műfajokkal, amelyek akkoriban Hollandiában nem voltak széles körben elérhetőek. A sörfőzést a konyhájában kezdte, végül a Jopen sörfőzdével kötött partnerséget, hogy nagyobb léptékben is előállíthassa receptjeit, mielőtt megnyitotta volna saját sörfőzdéjét.